Prezentare

Comunitatea WatchDog.MD reprezintă o asociație obștească, fiind o organizație de tip think-tank, cu sediul în Republica Moldova, care contribuie activ la formarea rezilienței publicului la dezinformare și la narațiuni manipulatoare.

Misiunea organizației este de a crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea democratică a țării. Organizația WatchDog.MD este activă în monitorizarea procesului de guvernare și cooperează cu factorii de decizie și structurile abilitate naționale și internaționale. Comunitatea WatchDog.MD monitorizează, de asemenea, procesul electoral și procesul de reformare din Moldova. Odată cu creșterea eforturilor de dezinformare și de manipulare a alegerilor politice ale cetățenilor, WatchDog.MD s-a concentrat pe dezmințirea și contracararea dezinformării, dar și pe consolidarea rezilienței față de manipulare.

În ultimii 5 ani, organizația a implementat diverse proiecte care au avut drept scop: 

– contracararea propagandei și dezinformării, precum și încurajarea rezilienței publicului față de oricare tip de dezinformare externă și internă;

– stimularea dezbaterii publice cu privire la aspecte politice esențiale;

– promovarea femeilor în sectorul politic;

– sprijinirea dezvoltării unei rețele de supraveghere, formată din OSC-uri locale;

– consolidarea activismul diasporei moldovenești.

Începând cu anul 2020, Comunitatea WatchDog.MD a efectuat constant cercetări tematice pentru a studia fenomenul dezinformării și propagandei toxice în Republica Moldova. Rezultatele acestor cercetări au stat la baza analizelor necesare pentru campaniile de combatere a dezinformării desfășurate de Comunitatea WatchDog.MD.

Share This