UPDATE: Deadline extins.
„Vrei să înveți cum să depistezi dezinformarea și care sunt cele mai eficiente metode de a lupta cu ea? Vrei să afli cum poți determina geo-locația și care materiale video/foto sunt falsificate? Cunoști engleza la nivel de conversație?
Dacă ai răspuns cu „da” la aceste întrebări, atunci te invităm să aplici la concursul de selectare a participanților pentru seria de instruiri gratis„Firewall-ul dezinformării: Dezvoltarea abilităților organizațiilor societății civile de a identifica și contracara dezinformarea anti-occidentală”. Organizația Info Ops Polska ne va împărtăși din experiența sa despre cum să folosim metoda OSINT, adică cum să colectăm și să analizăm informații obținute din surse deschise și publice pentru a lupta cu dezinformarea.
Instruirile vor avea loc online, în limba engleză, între 16 și 19 octombrie și vor dura câte o jumătate de zi.
La training vom afla despre:
- operațiunile informaționale (IO),
- cum Kremlinul influențează opinia publică,
- erorile cognitive și cum ele determină opiniile și predispozițiile noastre,
- cum sa folosim instrumentele digitale pentru a ne proteja online,
- cum lucrează teoriile conspiraționiste, etc.
Te invităm să ne expediezi următoarele informații în engleză, la emailul contact@watchdog.md:
- CV (maxim 2 pag)
- O scurtă descriere a organizației din care faci parte* (maxim 150 cuvinte).
- Proiecte relevante implementate de organizația din care faci parte (maxim 500 cuvinte)
Dacă nu faci parte din nicio organizație și aplici în calitate de voluntar, anexează pe lângă CV și o scrisoare de intenție (maxim 500 cuvinte)
Fiecare organizație poate delega maxim 3 participanți/te la instruire.
Termenul limită de expediere a documentelor este 7 septembrie, ora 15:00.
Participanții și participantele selectate vor fi contactate pe 8 septembrie.
Baftă!
Acest proiect este sprijinit de Forumul Societății Civile din Parteneriatul Estic și finanțat de Uniunea Europeană.
Disclaimer: Acest poster a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a „Strategic Communications Center – Georgia” și nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Uniunii Europene.
Informație despre proiect
Nume proiect: „Firewall-ul dezinformării: Dezvoltarea abilităților organizațiilor societății civile de a identifica și contracara dezinformarea anti-occidentală”
Instruirile fac parte din proiectul implementat de „Strategic Communications Center-Georgia” împreună cu WatchDog.MD și Freedom of Information Center of Armenia. Scopul proiectului este să unească organizațiile care luptă împotriva propagandei și dezinformării anti-occidentale în Georgia, Moldova și Armenia. În cadrul proiectului, reprezentanților organizațiilor neguvernamentale și de voluntariat li se va oferi oportunitatea de a-și spori capacitatea și de a dobândi cunoștințe despre o disciplină atât de importantă și deficitară în cadrul combaterii dezinformării, precum „Open Source Intelligence – OSINT”. Formarea va fi realizată de organizația poloneză – „Info Ops Polska”.
OSINT reprezintă achiziția, colectarea și analiza informațiilor și datelor disponibile public. De exemplu, determinarea geolocației, identificarea surselor originale ale materialelor video și foto alterate etc. În cadrul proiectului, cursanții vor primi, de asemenea, informații despre alte metode importante de combatere a dezinformării. În cea de-a doua fază a proiectului, organizațiile implicate vor deveni membre ale rețelei internaționale create împotriva propagandei antioccidentale și a dezinformării.
Donator: Uniunea Europeană