Incredibil, dar adevărat: Gazprom va finanța armata ucraineană

iun. 5, 2024

Gazprom a decis să finanțeze armata ucraineană

Membrul Consiliului de Observatori al SA Moldovagaz, Sergiu Tofilat, a anunţat că va dona jumătate din salariul său armatei ucrainene. „Această decizie aparţine reprezentanţilor de la Gazprom, care au refuzat să reducă salariile. Acum ei trebuie să explice la Kremlin de ce Gazprom-ul finanţează armata ucraineană. Procedez anume așa, pentru că, datorită curajului și rezistenței soldaților ucraineni, ne simțim în siguranță la noi acasă”, a menţionat Sergiu Tofilat.

În luna ianuarie, Tofilat a înaintat acţionarilor Moldovagaz propunerea să reducă salariile membrilor Consiliului de Observatori. Este deja al 2-lea an consecutiv când partea moldovenească solicită reducerea salariilor, iar Gazprom respinge propunerea. Sergiu Tofilat mai afirmă că a preîntâmpinat reprezentanţii Gazprom, care este acţionar majoritar la Moldovagaz, că dacă ei nu vor susţine această propunere, el va dona jumătate din salariul său armatei ucrainene.

În propunerea înaintată de partea moldovenească se menţionează că salariile Consiliului de Observatori al Moldovagaz sunt cu 35% mai mari în comparaţie cu remunerările care se achită companiilor similare din România. La fel, partea moldovenească propune ca remunerarea să fie legată de performanţa întreprinderii şi de realizarea indicatorilor tehnico-economici.

În cadrul adunării generale a acţionarilor Moldovagaz, din 29 mai, reprezentanții Gazprom iarăşi au respins reducerea salariilor la Consiliul de Observatori. 

Share This