Atragerea de Fonduri reprezintă o provocare pentru toate organizațiile neguvernamentale. Actualmente un număr tot mai mare de fundații și agenții internaționale devin interesate de finanțarea programelor ce au drept scop transparența decizională, implicarea activă a societății în procesul decizional și consolidarea capacităților societății civile nu doar la nivel național, dar și local.
Acest Ghid de Atragere de Fonduri urmează să ofere suport organizațiilor non-profit, în special din spațiul rural, în procesul de identificare a formelor și metodelor de finanțare. Aplicarea în practică de către organizațiile locale a informației obținute, va contribui la elaborarea de către acestea a unor strategii eficiente de atragere de fonduri.
O strategie trebuie să fie convingătoare, iar acțiunile de dezvoltare și implementare a unui program, trebuie planificate în așa mod, încât finanțarea directă să fie combinată cu alte surse de co-finanțare, luând-se în calcul și parteneriatele construite în comunitate și regiune.
La moment în Republica Moldova există o comunitate largă de donatori (fundații, ambasade) care finanțează diferite programe pentru spațiul rural. Fiecare finanțator atunci când lansează apelul de granturi pentru finanțare, dispune de condiții și criterii specifice de eligibilitate în procesul de aplicare. De obicei, accesarea finanțării se realizează printr-un formular de aplicare sau prin formularea unei scrisori de intenție. Pentru a vedea care este lista finanțatorilor, inclusiv modalitatea de creare a unei strategii de identificare a finanțatorilor, accesează ghidul.
Continuarea Ghidului o găsiți AICI
Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul publicației este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Formarea unei rețele de organizații locale active în watchdog-ing și implicare civică”, implementat de Comunitatea „WatchDog.MD” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.